OP MAAT
Architecturaal textiel kan toegepast worden voor zeer elegante en lichte overkappingen gaande van terrassen en pleinen tot voetbalstadions. Ook als duurzame buitenschil voor geïsoleerde gebouwen is architecturaal textiel een ecologische en duurzame keuze. Beide toepassingen kennen een enorme opmars wereldwijd. Deze specifieke tak van de architectuur vergt een specialistische kennis en aanpak in zowel vormgeving, berekeningen als montage.
Nomad Concept ontwerpt en voert maatwerk uit op verschillende niveaus:
RESIDENTIEEL
Architecturale zeilen van Nomad Concept geven een gevoel van vakantie aan uw woning. Een zeil boven een terras, buitensalon of eetplaats biedt bescherming tegen zowel zon als regen. Zeilen bieden tegelijk een perfecte zonwering boven de ramen.
BEDRIJVEN
Architecturale zeilen zijn zeer functioneel voor bedrijven. Ze vormen een elegante en stijlvolle oplossing voor overdekte eetplaatsen, rokersruimtes of een inkom. Nomad Concept is een betrouwbare partner met belangrijke referenties zoals Microsoft, Pricewaterhouse Coopers en De Persgroep.
OPENBAAR
Architecturale zeilen staan mooi op het openbare straatbeeld. Ze vormen aantrekkelijke ontmoetings-plaatsen die veilig zijn in alle weersomstandigheden. In parken, op podia, over pleinen en bij historische monu-menten, zorgen de zeilen voor bescherming met een architecturale meerwaarde.
EVENEMENTEN
Architecturale zeilen stralen zowel creativiteit als klasse uit: lichtgewicht architectuur in textiel is perfect geschikt voor tijdelijke en permanente overspanningen. Nomad Concept bedenkt niet alleen creatieve oplossingen, maar zorgt ook voor engineering en montage.
 
 
RESIDENTIEEL
SAVOIR-VIVRE
THUIS, AAN HET ZWEMBAD OF IN DE TUIN.
ONTWERP
Elk ontwerp is uniek en wordt speciaal aangepast aan de omgeving. Bruikbaar tegen zowel zon als regen, zorgen de zeilen voor perfecte luchtige overkappingen die binnen- en buitenruimte met elkaar combineren.
DUURZAAMHEID
Nomad Concept zeilen zijn een keuze voor het leven. Het textiel PTFE is 100% UV-bestendig en gaat meer dan 30 jaar mee zonder noemenswaardige verouderingsverschijnselen.
 
 
ONDERHOUD
Dankzij de robuuste coating van PTFE of PVDF vragen onze zeilen weinig onderhoud. Bekijk gerust onze referenties van ouder dan 10 jaar en laat u overtuigen. Vooral zeilen in PTFE blijven mooi, ook in een groene omgeving.
Zeilen van Nomad Concept
zijn niet zomaar terrasoverkappingen
maar een levensconcept
om meer en gezelliger buiten te vertoeven.
GARANTIE
15
jaar
LEVENSDUUR
30+
jaar
GEBRUIK
4
seizoenen
 
Residentiële projecten
SFEERVOLLE ARCHITECTUUR.
OOK OP DE WERKVLOER.
BEDRIJVEN
 
OP KANTOOR
HET BELANG VAN FRISSE LUCHT
Het belang van frisse buitenlucht op het werk is zeer belangrijk. Volgens onderzoekers van de Nederlandse Radboud Universiteit is de lucht op kantoor immers nog ongezonder dan lucht in de stad. De buitenruimte wordt echter vaak verwaarloosd. Een toffe buitenruimte kan de dagelijkse sleur even laten vergeten en werknemers de kans geven om met een frisse neus verder te werken.
IN DE HORECA
EEN CATCHY OVERDEKKING

Een mooi zeil buiten, dat het terras of zelfs de speeltuin overdekt, kan absoluut het verschil maken. Niets is leuker dan buiten eten en keuvelen. Zelfs bij een warme zomerregen kan het enorm gezellig zijn om onder een zeil te blijven zitten, maar ook bij veel zon bieden zeilen bescherming. Ook mooie rokersruimtes - overdekt maar toch in buitenomgeving - kunnen het verschil maken.
ALS INKOM OF ALS DESIGNSTUK
DESIGN MAAKT HET VERSCHIL

Een unieke inkom - een heuse architecturale verwelkoming - vergeet niemand. Onze zeilen blijven in het geheugen van de passanten en de bezoekers hangen. Hiervoor zijn verschillende aspecten belangrijk: een mooi design, een goede uitvoering, alsook een perfecte nazorg zodat uw zeil er mooi en gaaf blijft uitzien, ook na meer dan 10 jaar. Met verlichting erbij wordt uw zeil 's nacht een prachtige eyecatcher.
 
GARANTIE
15
jaar
LEVENSDUUR
30+
jaar
GEBRUIK
4
seizoenen
PROJECT
PERSGROEP, Kobbegem
Het project bij De Persgroep is bedoeld als overdekt terras voor de werknemers. Het textiel en de zijpanelen bieden bescherming tegen wind, regen, koude en zon zonder het buitengevoel weg te nemen. Zeilen zijn erg multifunctioneel. Om de functionaliteit optimaal te krijgen past Nomad Concept zijn maatwerk aan naar gelang het gebruik van de het zeil. Dit gebeurd vaak in goede samenwerking met andere architecten en ingenieurs.
 
20 op 9 meter
180 m²
Bedrijfsprojecten
 
 
15 JAAR WATERDICHTE GARANTIE.
MEER DAN 30 JAAR VASTE WAARDE.
OPENBAAR
Openbare opdrachten vergen een aparte aanpak en invalshoek.
Door hun ervaring, kennis en expertise in membraanbouw is Nomad Concept de perfecte partner voor openbare besturen, architecten en ingenieurs.
Montage - Julianum, Tongeren
Montage - Schaliënhuis, Loenhout
Montage - Schaliënhuis, Loenhout
Montage - Ouwehands
Nomad Concept zeilen brengen mensen samen.
Door de grote duurzaamheid en gering onderhoud blijven de zeilen van Nomad Concept vele jaren een stijlvolle ontmoetingsplaats.
PROJECT
JULIANUS, Tongeren
Het project op de binnenplaats van het Julianusklooster in Tongeren is een mooi voorbeeld van membraanarchitectuur. Het zeil 'zweeft' volledig op palen die gemonteerd zijn op gespannen kabels tussen de muren. Zo staan er geen palen in de weg op de binnenplaats zelf. Zowel het ontwerpen, berekenen op sneeuw e.d., opvolgen van de productie, plaatsen en de nazorg werden allemaal binnen Nomad Concept uitgevoerd.
37 op 40 meter
850 m²
GARANTIE
15
jaar
LEVENSDUUR
30+
jaar
GEBRUIK
4
seizoenen
 
Openbare projecten
 
SPEKTAKEL. LICHT. SFEER. MUZIEK.
ALLEMAAL ONDER 1 ZEIL.
EVENEMENTEN
 
PITTIGE EN FUNCTIONELE EYECATCHERS
Van podia tot openluchtshelters, zeilen van Nomad Concept bieden overal bescherming tegen weer en wind en zorgen bovendien voor prachtige en sfeervolle designstukken. De zeilen staan prachtig op recepties, optredens en zelfs trouwfeesten. Licht en kleur zorgen voor prachtige beelden. Bekijk zeker ook onze add-on bij verhuur als u een zeil eenmalig wil gebruiken voor een evenement.
Evenementsprojecten


Copyright © Nomad Concept


Internationale website: