OP MAAT
Architecturaal textiel kan toegepast worden voor zeer elegante en lichte overkappingen gaande van terrassen aan het zwembad tot grote pleinen en voetbalstadions. Deze specifieke tak van de architectuur vergt een specialistische kennis en aanpak in zowel vormgeving, berekeningen als montage.
Nomad Concept ontwerpt en voert maatwerk uit op verschillende niveaus:
RESIDENTIEEL
Architecturale zeilen van Nomad Concept geven een gevoel van permanente exclusieve vakantie aan uw woning: een gevoel van luxe, klasse en sereniteit. Een zeil boven een terras, buitensalon, -eetplaats, biedt de perfecte bescherming tegen zowel zon als regen. Zeilen bieden eventueel ook schaduw boven de ramen. Bent u op zoek naar een kunstzinnige en niet-alledaagse leefomgeving? Nomad concept kan daarvoor zorgen.
BEDRIJVEN
Architecturale zeilen zijn zeer functioneel voor bedrijven. Ze vormen een elegante en stijlvolle oplossing voor een overdekte eetplaats, een rokersruimte of een inkom. Nomad Concept is een betrouwbare partner met belangrijke referenties zoals Microsoft, Pricewaterhouse Coopers en De Persgroep.
OPENBAAR
Architecturale zeilen staan mooi op het openbare straatbeeld. Ze vormen aantrekkelijke ontmoetings-plaatsen die veilig zijn in alleomstandigheden. In parken, op podia, over pleinen en bij historische monumenten, zorgen zeilen voor bescherming met een architecturale en kunstzinnige meerwaarde.
EVENEMENTEN
Architecturale zeilen stralen zowel creativiteit als klasse uit: lichtgewicht architectuur in textiel is perfect geschikt voor tijdelijke en permanente overspanningen boven podia, boven bezoekers of als feestzaal in openlucht. Nomad Concept bedenkt niet alleen creatieve oplossingen, maar zorgt ook voor engineering, productie en montage.
 
 
RESIDENTIEEL
PLEZIER en SCHOONHEID VAN HET LEVEN
THUIS, AAN HET ZWEMBAD OF IN DE TUIN.
UNIEKE EN LUXUEUZE UITSTRALING
Nomad Concept zeilen geven bescherming tegen zowel regen als zon. Maar bovenal geven ze een gevoel van luxe, klasse en vakantie. Elk ontwerp is creatief, uniek en scherpzinnig. De klant kan kiezen uit verschillende textielsoorten.
 
DUURZAAMHEID
Nomad Concept zeilen zijn een keuze voor het leven. De textielsoort PTFE (waarmee Nomad Concept vaak werkt) is 100% UV-bestendig en gaat meer dan 30 jaar mee. Ook andere onderdelen blijven tientallen jaren in perfecte staat.
 
ONDERHOUD
Dankzij de robuuste coating van PTFE of PVDF vragen onze zeilen weinig onderhoud. Bekijk gerust onze referenties  - ook van projecten van meer dan 10 jaar oud - en laat u overtuigen. Vooral zeilen in PTFE blijven mooi, ook in een groene omgeving.
Zeilsculpturen van Nomad Concept passen binnen de beweging van de 'modern open air architecture': een concept om de barrière tussen binnen en buiten te overbruggen. In openlucht vertoeven is gezonder en maakt ons gelukkiger omdat buitenleven in onze natuur zit.
GARANTIE
15
jaar
LEVENSDUUR
30+
jaar
GEBRUIK
4
seizoenen
 
Residentiële projecten
SFEERVOLLE ARCHITECTUUR en PURE KLASSE.
OOK OP DE WERKVLOER.
BEDRIJVEN
 
OP KANTOOR
HET BELANG VAN FRISSE LUCHT
Het belang van frisse buitenlucht op het werk wordt onderschat. Volgens onderzoekers van de Nederlandse Radboud Universiteit is de lucht op kantoor immers nog ongezonder dan lucht in de stad. De buitenruimte wordt echter vaak verwaarloosd. Een leuke buitenruimte kan de dagelijkse sleur even laten vergeten en werknemers de kans geven om met een frisse neus verder te werken.
IN DE HORECA
EEN CATCHY OVERDEKKING

Een mooi zeil buiten, dat het terras of zelfs de speeltuin overdekt, kan het verschil maken. Niets is leuker dan buiten eten en keuvelen. Zelfs bij een warme zomerregen kan het enorm gezellig zijn om onder een zeil te blijven zitten, maar ook bij veel zon bieden zeilen bescherming. Mooie rokersruimtes - overdekt maar toch in buitenomgeving - kunnen het verschil maken.
ALS INKOM OF ALS KUNSTWERK
DESIGN MAAKT HET VERSCHIL

Een unieke inkom - een heuse architecturale verwelkoming - vergeet niemand. Onze zeilen blijven in het geheugen van de passanten en de bezoekers hangen. Hiervoor zijn verschillende aspecten belangrijk: een mooi design, een goede uitvoering, alsook een perfecte nazorg zodat uw zeil er mooi en gaaf blijft uitzien, ook na meer dan 10 jaar. Met verlichting erbij wordt uw zeil ook 's nacht een prachtige eyecatcher.
 
GARANTIE
15
jaar
LEVENSDUUR
30+
jaar
GEBRUIK
4
seizoenen
PROJECT
PERSGROEP, Kobbegem
Het project bij De Persgroep is bedoeld als overdekt terras voor de werknemers. Het textiel en de zijpanelen bieden bescherming tegen wind, regen, koude en zon zonder het buitengevoel weg te nemen. Zeilen zijn erg multifunctioneel. Om de functionaliteit optimaal te krijgen past Nomad Concept zijn maatwerk aan naar gelang het gebruik van het zeil. Dit gebeurt vaak in samenwerking met andere architecten en ingenieurs.
 
20 op 9 meter
180 m²
Bedrijfsprojecten
 
 
15 JAAR WATERDICHTE GARANTIE.
MEER DAN 30 JAAR VASTE WAARDE.
OPENBAAR
Openbare opdrachten vergen een aparte aanpak en invalshoek.
Door hun ervaring, kennis en expertise in membraanbouw is Nomad Concept de perfecte partner voor openbare besturen, architecten en ingenieurs.
Montage - Julianum, Tongeren
Montage - Schaliënhuis, Loenhout
Montage - Schaliënhuis, Loenhout
Montage - Ouwehands
Nomad Concept zeilen brengen mensen samen.
Door de grote duurzaamheid en gering onderhoud blijven de zeilen van Nomad Concept vele jaren een stijlvolle ontmoetingsplaats.
PROJECT
JULIANUS, Tongeren
Het project op de binnenplaats van het Julianusklooster in Tongeren is een mooi voorbeeld van textielarchitectuur. Het zeil 'zweeft' volledig op palen die gemonteerd zijn op gespannen kabels tussen de muren. Zo staan er geen palen in de weg op de binnenplaats zelf. Zowel het ontwerpen, berekenen, opvolgen van de productie, plaatsing en nazorg worden allemaal binnen Nomad Concept uitgevoerd. Het zeil zorgt voor een sfeervol plein dat gebruikt kan worden voor allerlei evenementen. Het biedt een waardig alternatief voor overdekte shoppingcentra zonder de historische waarde van het omringende gebouw en de stedelijkheid te verliezen.
37 op 40 meter
850 m²
GARANTIE
15
jaar
LEVENSDUUR
30+
jaar
GEBRUIK
4
seizoenen
 
Openbare projecten
 
SPEKTAKEL. LICHT. SFEER. MUZIEK.
ALLEMAAL ONDER 1 ZEIL.
EVENEMENTEN
 
PITTIGE EN FUNCTIONELE EYECATCHERS
Van podia tot openluchtshelters, zeilen van Nomad Concept bieden overal bescherming tegen weer en wind en zorgen bovendien voor prachtige en sfeervolle designstukken. De zeilen staan prachtig op recepties, optredens en zelfs trouwfeesten. Licht en kleur zorgen voor prachtige beelden. Bekijk zeker ook onze add-on bij verhuur als u een zeil eenmalig wil gebruiken voor een evenement.
Evenementsprojecten


Copyright © Nomad Concept


Internationale website: